Τρίτη 12 Ιανουαρίου 2016

Η WWF κράζει τον Καμμένο για τη φωτογραφία με τον καρχαρία

Ο ψευτόμαγκας Π.* Καμμένος ανέβασε στον λογαριασμό του στο Twitter φωτογραφία στην οποία καμαρώνει πάνω από έναν σκοτωμένο καρχαρία γράφοντας το ακόλουθο σχόλιο «Ένας ένας οι μεγαλοκαρχαρίες...», συνδέοντας τη γελοία αυτή σκηνή με τη μάχη που υποτίθεται ότι δίνει η κυβέρνηση στο μέτωπο της διαπλοκής.
Το θέμα απασχόλησε τη WWF, η οποία με ανακοίνωσή της, επιτίθεται στον αρχιψεκασμένο κάνοντας λόγο για ντροπιαστική εικόνα. 
Η οργάνωση για την προστασία του περιβάλλοντος αναφέρει: «Σε μήνυμα στον προσωπικό του λογαριασμό στο twitter, ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Καμμένος κάνει λογοπαίγνιο με σκοτωμένο 'μεγαλοκαρχαρία' που κρατάει επιδεικτικά από το στόμα. Στο συγκεκριμένο τουίτ, ο υπουργός γράφει 'Ένας ένας οι μεγαλοκαρχαρίες...'. Σχετικά με τον σκοτωμένο καρχαρία, διευκρινίζουμε ότι, 
1. Πρόκειται για τον εξαβράγχιο καρχαρία (Hexanchus griseus), έναν από τους πιο κυνηγημένους στην Ελλάδα καρχαρίες, για τον οποίο δεν υπάρχει παγκοσμίως καμία καταγραφή απρόκλητης επίθεσης σε ανθρώπους. 
2. Η αλιεία του εξαβράγχιου απαγορεύεται από την εθνική νομοθεσία από το 1981, με το προεδρικό διάταγμα 67/1981. 
Το WWF Ελλάς εδώ και χρόνια προσπαθεί να ευαισθητοποιήσει την κοινή γνώμη γύρω από τους πιο κυνηγημένους κυνηγούς των θαλασσών μας: τους καρχαρίες.
Η εικόνα ενός υπουργού, ο οποίος μάλιστα διετέλεσε και αρμόδιος για τα θέματα της εφαρμογής της νομοθεσίας για τη θάλασσα και ειδικότερα για την αλιεία, να καμαρώνει δίπλα σε έναν σκοτωμένο κορυφαίο του θαλάσσιου βασιλείου είναι ντροπιαστική και δεν δείχνει καμία γενναιότητα. Άσχετα από το εάν η θανάτωση του καρχαρία προήλθε από ακούσια παγίδευσή του στα στατικά δίχτυα ή ήταν εσκεμμένη ενέργεια, η φωτογραφία δείχνει μια σαφή περιφρόνηση για τους νόμους προστασίας της απειλούμενης θαλάσσιας ζωής. 
Το WWF Ελλάς καταδικάζει απερίφραστα τη συγκεκριμένη ενέργεια του Υπουργού Εθνικής Άμυνας Πάνου Καμμένου».
* Το «Π» δεν σημαίνει «Πάνος» αλλά «Παντελώς».

Δεν υπάρχουν σχόλια: